Het HABOG is niet alleen een uniek en technisch hoogstaand gebouw. Het is ook een van de grootste en meest veilige kunstwerken van Nederland. Het kunstconcept is vormgegeven door de Zeeuwse beeldend kunstenaar William Verstraeten. Iedere twintig jaar wordt het oranje HABOG een tint lichter geschilderd. Dit symboliseert het verval van het radioactief afval dat erin ligt opgeslagen. De nieuwe uitbreiding is een prachtige aanvulling op het bestaande kunstconcept. William Verstraeten liet zich opnieuw inspireren door het spel van licht, schaduw, tijd en geometrie. Het resultaat is een moderne zonnetempel die vandaag is onthuld door Director-General William D. Magwood, IV van de OECD-NEA.

Er is aandacht besteed aan de onthulling in de nieuwsuitzending op televisie, Zeeland Nu, en in een nieuwsbericht op de website van Omroep Zeeland. De Proviniciale Zeeuwse Courant en BN De Stem hebben verslag gedaan van de opening en Omroep Hulst meldde het nieuws.

Ook landelijke media hebben aandacht besteed aan de onthulling van de aanbouw, zoals NPO Radio 1: NOS Met Het Oog Op Morgen, NPO Radio 2: BNN VARA Jan-Willem Start Op, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, Noord-Hollands Dagblad, de IJmuider Courant, de Gooi- en Eemlander en het Reformatorisch Dagblad.

De uitzending van Zeeland Nu op televisie