“Al jaren wordt kunst uit heel Zeeland opgeslagen, maar vanaf nu kun je de kunst bezichtigen, zoals een echte tentoonstelling. Volgens museumdirecteur Onno Bakker van het Maritiem MuZEEum is de opslag van kunst en radioactief afval een perfecte combinatie: “De musea en de COVRA lijken wel een Tindermatch“, zei hij.

… Naast de grote wandkleden en grote standbeelden, zijn ook de kleinste potjes en klokken tentoongesteld. “Ook zie je hier achter mij een deel van een lamp van een vuurtoren”, zegt Bakker. “Het is allemaal cultureel erfgoed waarvoor wij op dit moment geen plek hebben in het museum. Hier is ruimte. Wij hebben altijd ruimte tekort, want we hebben als musea altijd meer spullen dan we kunnen herbergen.””

Lees het hele nieuwsverhaal van Omroep Zeeland hier.

Gabrielle Bouwman van het muZEEum was woensdag 7 februari Zeeuw van de Dag bij Omroep Zeeland op de radio. In het programma ‘ Zeeland wordt Wakker’ met Remco van Schellen (RemcoNu) vertelt Bouwman om 06.45 uur ’s ochtends over wat er die dag bij COVRA staat te gebeuren: de heropening van het kunstdepot in het LOG. Bouwman zet zich al jaren in voor het kunstdepot in het LOG bij COVRA. Rond 18.45 uur blikt ze terug op hoe de heropening is geweest op de radio bij Omroep Zeeland.

Luister het fragment van woensdagochtend 7 februari hier terug.