Prof Dr. S.J. de Jong heeft een zeer ruime bestuurlijke ervaring, onder andere met grote hightech projecten in complexe omstandigheden. Van 2015 tot 2018 was hij president van de CERN Council.

De heer De Jong heeft een groot netwerk in de wetenschappelijke wereld in binnen- en buitenland. Hij zal hiermee een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het verder ontwikkelen van COVRA als kenniscentrum voor radioactief afvalbeheer en onderzoek naar een geologische eindberging. Ook heeft De Jong in 2009 een onderscheiding gekregen voor zijn werk op het begrijpelijk maken van wetenschappelijke ontwikkelingen voor een breed publiek. Dit is van groot belang in het complexe veld van straling, nucleair en afval. Momenteel is hij decaan van de Science Faculteit van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Na een overdrachtsperiode in het komende jaar zal hij de rol van Prof. Dr. Ir. T.H.J.J. van der Hagen overnemen. Tijdens en na de overdrachtsperiode van de heer Van der Hagen naar de heer De Jong zal de samenstelling van de Raad in overeenstemming zijn met het streven van de aandeelhouder naar een diverse samenstelling van de door haar benoemde Raden van Commissarissen.