Om de nieuwbouw vanuit het bestaande deel toegankelijk te maken, is de achterwand van het oorspronkelijke HABOG voor een deel verwijderd. Er is 7 meter muur weggezaagd om naar het nieuwe gedeelte te kunnen. Je kunt de restanten van de oorspronkelijk 1,7 meter dikke buitenmuur nog zien zitten als je binnen bent. Het HABOG is met het aangebouwde gedeelte 35 meter langer geworden.

Het project gaat de volgende fase in: die van de afbouw. De muren worden aan de buiten- en binnenkant geëgaliseerd, geschilderd, vloeren worden gegoten en uiteindelijk kunnen de installaties geplaatst worden. De afwerking wordt gelijk aan die van het oorspronkelijke gedeelte.

Kunst

Het HABOG is door zijn oranje kleur natuurlijk ook een kunstwerk. Het nieuwe deel wordt hier ook bij betrokken. Dit wordt als het ware als een lade uit het oorspronkelijke gebouw getrokken.
De formule E/c2 wordt op de nieuwe gevel doorgetrokken. De ‘E’ en het grootste gedeelte van het ‘/’ teken staan nog op de oorspronkelijke gevel, een klein gedeelte van ‘/’en de rest van de formule ‘c2’ komt op het nieuwe gedeelte zodat de formule weer intact is.

Ook het kunstwerk van de Zeeuwse kunstenaar William Verstraeten komt binnen weer terug op de nieuwe eindgevel. De kunst op en in het HABOG wordt hiermee in ere hersteld.

Kijk voor meer informatie over de uitbreiding van het HABOG-project op de projectpagina.