William was al enige maanden ziek en is afgelopen zondag op 72-jarige leeftijd overleden. Behalve kunstenaar was hij ook fotograaf, vormgever, kunsthandelaar, initiatiefnemer van expositiecentrum De Vleeshal en galeriehouder. 

William Verstraeten vertelt in de mini documentaire van het CBK ' Ik ben' over het HABOG en VOG-2

In een documentaire voor het CBK vertelde William vorig jaar over zijn werken voor COVRA: de metamorfose van het HABOG en de zonnewijzer van VOG-2. “Ik heb altijd wel een fascinatie gehad voor wetenschap. Eigenlijk ben ik een soort gemankeerde wetenschapper, denk ik. Het is de mystiek die overal in zit, in heel het leven, de aarde natuurlijk en heel de natuur… Alleen wat ik doe is; ik haal één klein fragmentje eruit, één klein stukje en maak dat bijzonder voor die plek op dat moment. Maar in feite gebeurt het overal, altijd dat soort kleine wondertjes. Dat is misschien wel de essentie van wat ik doe: een wonder laten zien wat we als mens eigenlijk allang niet meer zien.”

Zie voor meer informatie over deze opslaggebouwen ook De kunst van het bewaren.

William Verstraeten aan het werk in het HABOG

In de PZC staat een nieuwsbericht over zijn overlijden, evenals bij Omroep Zeeland. Aanstaande zondag (1 oktober) is de documentaire ‘William’s Igiramarigi’ eenmalig te zien bij Omroep Zeeland om 17.00 uur, in verband met het overlijden van Verstraten.