Onze dienstverlening gaat door
COVRA is onderdeel van de vitale infrastructuur van dit land, omdat wij voor de samenleving onmisbare taken hebben. We moeten ook in deze bijzondere tijden zorgen dat die taken goed worden geborgd. Dat wil zeggen: de veiligheid en beveiliging van het radioactief afval en het transport van radioactief materiaal naar COVRA garanderen. COVRA is financieel robuust en heeft scenario’s uitgewerkt om bij uitval van medewerkers toch de belangrijkste taken te kunnen uitvoeren.

Ons uitgangspunt is dat we onze dienstverlening ook nu zoveel mogelijk door laten gaan. Samen met onze klanten plannen we de transporten van radioactief afval.

Maatregelen
COVRA volgt de ontwikkelingen op de voet en neemt de landelijke maatregelen over die de Nederlandse overheid voorschrijft. Daarmee willen wij een bijdrage leveren aan het indammen van het coronavirus, zorgen voor de gezondheid van onze medewerkers en tegelijkertijd dus onze onmisbare taken borgen. Medewerkers werken waar mogelijk thuis en de medewerkers die op de locatie van COVRA aanwezig zijn, houden zoveel mogelijk afstand van elkaar. Ook wordt er extra aandacht besteed aan hygiëne binnen COVRA en zijn voorlopig alle bezoeken en rondleidingen bij COVRA geannuleerd.

Tot eind april is het niet mogelijk om deel te nemen aan rondleidingen bij COVRA. Ook is de huidige kunstexpositie tot eind april niet toegankelijk.

Alert
De ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Het crisisteam van COVRA blijft de situatie nauwgezet volgen en zal wanneer nodig verdere passende maatregelen nemen. Zorg goed voor jezelf én elkaar!