De samenwerking heeft een spetterende fototentoonstelling opgeleverd. Maar het zijn niet alleen foto’s waar het om gaat. De samenwerking is ook de start van een maatschappelijk project. Een project dat vragen stelt over hoe wij de wereld beschouwen. Tegenover de drukke, vluchtige tijden waarin wij leven stelt Rem de levenswijze van de Haudenosaunee, de oorspronkelijke inwoners van Amerika. Zij geloven dat we de aarde in bruikleen hebben. En dat je bij elke beslissing moet nadenken over de impact die een besluit kan hebben op de volgende zeven generaties. Stilstaan bij consequenties op de lange termijn is ook wat het kunstproject met COVRA verbindt. Bij het beheer van radioactief afval moet je vaak vele decennia, soms zelfs eeuwen, vooruit denken.

Voor de expositie ging Rem op reis naar Noord-Amerika naar de Haudenosaunee met vragen van tachtig Zeeuwse kinderen. Over de natuur, de aarde en het klimaat. Hij kwam terug met portretten en meer dan vijftig uur aan audiovisueel materiaal, dat inmiddels een documentaire is geworden. Maar ook een educatieproject, een gesprekkenreeks en de uitnodiging om zelf kunst te maken met het getal zeven.

De expositie is tot 25 juni 2020 bij COVRA te bezoeken op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur en is vrij toegankelijk. Dus loop gerust eens binnen en maak een selfie bij de #7 wall.

Let op! In verband met het Coronavirus is het tot tenminste eind april niet mogelijk om de expositie te bezoeken.