De gelukkige is gefeliciteerd door algemeen directeur van COVRA, Jan Boelen, en ze nam een cadeau met Zeeuwse producten en een bos bloemen in ontvangst.

Een bezoek brengen aan COVRA, dat kan sinds 1995. In de eerste jaren gebeurde dit incidenteel en in kleine groepjes. Het totaal in de jaren tot en met 2003 is bijna 5500 bezoekers. Het in gebruik nemen van het HABOG in 2003 zorgde voor een flinke toename aan het aantal bezoekers. In 2004 is besloten om structureel invulling te gegeven aan voorlichtingstaken.

In de groep van STEDIN die vandaag voor een rondleiding naar COVRA kwam, bevond zich de 50.000e bezoeker sinds het begin van het geven van rondleidingen aan geïnteresseerden. Van 2004 tot 9 november zijn dat ruim 44.500 bezoekers.

Wil jij net als Ursula de Jong met eigen ogen zien hoe het radioactieve afval van Nederland wordt opgeslagen of eens rondkijken in onze voorlichtingsruimte? Dat kan. Wij verzorgen jaarlijks tientallen rondleidingen voor uiteenlopende groepen. Zo’n rondleiding is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Plan je rondleiding hier.