Registratieformulier

Het is niet meer mogelijk om uzelf aan te melden voor de onthulling van de uitbreiding van het HABOG op 19 mei 2022.

 

Vragen?
Heeft u nog vragen over het evenement? Dan kunt u een e-mail sturen naar info@covra.nl.

Donderdag 19 mei 2022 om 14.30 uur wordt de uitbreiding van het Hoogradioactief Afval Behandelings- en Opslaggebouw (HABOG) onthuld. De uitbreiding van het HABOG biedt extra opslagcapaciteit voor warmteproducerend hoogradioactief afval. Daarmee zorgt COVRA ervoor dat al het hoogradioactieve afval van Nederland ook in de toekomst gegarandeerd veilig opgeslagen blijft.

Het HABOG is niet alleen een uniek en technisch hoogstaand gebouw. Het is ook een van de grootste en meest veilige kunstwerken van Nederland. Het kunstconcept is vormgegeven door beeldend kunstenaar William Verstraeten. Iedere twintig jaar wordt het oranje HABOG een tint lichter geschilderd. Dit symboliseert het verval van het radioactief afval dat erin ligt opgeslagen. De nieuwe uitbreiding is een prachtige aanvulling op het bestaande kunstconcept. William Verstraeten liet zich opnieuw inspireren door het spel van licht, schaduw, tijd en geometrie. Het resultaat is een moderne zonnetempel die we graag aan u onthullen. Op 19 mei wordt ook een grote overzichtstentoonstelling van William geopend in ons kantoorgebouw.

Programma
Het formele deel van het programma start om 14.30 uur en duurt tot 16.00 uur. De presentatie daarvan is in handen van wetenschapsjournalist Diederik Jekel. De sprekers zijn onder andere de trendwatcher Adjiedj Bakas en Director-General William D. Magwood, IV van de OECD-NEA. Na een spetterende openingsshow kunt u genieten van een hapje en een drankje, zelf een kijkje nemen in het nieuwe deel van het HABOG en een bezoek brengen aan de overzichtstentoonstelling van William Verstraeten. Om 18.00 uur is het evenement ten einde.