Symposium “Bewaren of weggooien”

Wat hebben radioactief afval, museumcollecties, archieven en archeologie met elkaar gemeen? Meer dan je zou denken. Daarom organiseert Zeeuwse Ankers samen met COVRA op 13 april het symposium ‘Bewaren of weggooien?’. Toonaangevende sprekers belichten het thema vanuit diverse invalshoeken en de COVRA-gebouwen, waar radioactief afval en kunst- en erfgoedvoorwerpen gebroederlijk naast elkaar worden bewaard, zijn te bezoeken met een rondleiding.

Vooraanstaand internationaal specialist op het gebied van erfgoed van de toekomst Cornelius Holtorf, professor UNESCO Chair in Heritage Futures aan de Linnaeus Universiteit in Kalmar (Zweden) geeft een lezing over het thema ‘Bewaren of weggooien?’. Daarnaast benaderen sprekers van COVRA en Zeeuwse erfgoed- en landschapsorganisaties die in Zeeuwse Ankers verenigd zijn, het thema vanuit verschillende gezichtspunten. Wat gooi je weg, wat niet? Kan hetzelfde voorwerp tegelijkertijd waardeloos en waardevol zijn? Wat doe je eigenlijk als weggooien niet mag?

Het volledige programma en informatie over aanmelden is te vinden op de website van Zeeuwse Ankers: www.zeeuwseankers.nl/activiteit/symposium-bewaren-of-weggooien.

Datum: 13 april 2019
Plaats: COVRA, Spanjeweg 1, Nieuwdorp
Tijd: 09.15 uur tot 17.00 uur
Toegang: gratis. Inclusief lunch en consumpties. Let op: het aantal plaatsen voor het bijwonen van dit symposium is beperkt. U kunt zich via bovenstaande link aanmelden tot 5 april 2019.

Adresgegevens

COVRA N.V.
Spanjeweg 1
4455 TW Nieuwdorp

Havennummer 8601
Industrieterrein
Vlissingen-Oost

E-mail: info@covra.nl
Tel: +31(0)113 616 666 Fax: +31(0)113 616 650

Contact